طرز تهیه کله گنجشکی
خورشت قیمه نوعی خورش است که از گوشت گاو و نخود خرد شده درست می شود. کل غذا در پایه گوجه فرنگی پخته می شود و معمولا روی آن چیپس و لیموترش خشک شده و با برنج سفید یا طعم دار سرو می شود. دیزی که به آبگوشت نیز معروف است یک خورش سنتی ایرانی است که از گوشت بره و نخود با پایه گوجه تهیه می شود.
خورشت فسنجان به طور سنتی با اردک درست می شود و با مرغ یا بره نیز به خوبی کار می کند. گفته می شود این خورش به یک آشپز خوب نیاز دارد زیرا باید درست بجوشد تا طعم آن در سس ایجاد شود. TahDig در لغت به معنای ته دیگ است و یک غذای جانبی برای یک غذا است، اگرچه برای برخی به خودی خود یک وعده غذایی است.
اما اینها تنها جاذبه هایی نیستند که نشان دهنده تمدن آذربایجان هستند. غذاهای سنتی منطقه نیز نقش مهمی در ارائه فرهنگ آن دارد. آذربایجان مهد غذاهای لذیذ است – غذاهایی که به اندازه کافی متنوع است که همه سلیقه ها را برآورده می کند. آش، آش، آش یا آش یک سوپ سبزیجات غلیظ است که در غذاهای افغانی، آذربایجانی، قفقازی و ترکی نیز یافت می شود. آش در ایران انواع مختلفی دارد که در سراسر کشور رایج است اما آش سبزی شیرازی منحصر به استان فارس است و صبحانه است.
کوفته کله گنجشکی
برای تهیه این غذا برنج را با روغن می جوشانند تا شدت دانه ها نرم شود. این سوپ که با لوبیا و عدس مخلوط با گیاهان مختلف و زردچوبه درست میشود، یک غذای اصلی محبوب در ایران و آذربایجان است. راهنمای فرهنگ غذایی سنتی ایران بدون چشیدن غذاهای زیر به سختی کامل می شود. ممکن است تغییراتی در طعم و سبک رخ دهد، اما بسیاری از دستور العمل های اولیه برای صدها، اگر نه هزاران سال، ثابت مانده اند. برخی از غذاهایی که در زیر به آنها اشاره می شود، غذاهایی هستند که در خارج از ایران در کشورهای خارجی توسعه یافته اند.
سایر ترکیبات شامل لوبیا سفید، پیاز، سیب زمینی، گوجه فرنگی، زردچوبه و لیموترش خشک است. این غذا را معمولا در بشقاب سنگی به نام دیزی می خورند که نام غذا از آن گرفته شده است. سبزیجاتی مانند کدو تنبل، اسفناج، لوبیا سبز، لوبیا، کدو سبز، انواع کدو تنبل، پیاز، سیر و هویج در غذاهای ایرانی بسیار استفاده می شود. در حالی که بادمجان “سیب زمینی ایران” است، ایرانی ها عاشق سالادهای سبز تازه با روغن زیتون، آب لیمو، نمک، فلفل چیلی و سیر هستند.
طرز تهیه کله گنجشکی اصفهانی
غذاهای شهرهای شمالی ایران بیشتر شیرین، پر از سبزی و میوه های تازه مانند انار و گیلاس است، در حالی که در جنوب غذا بسیار تند و ترش است. با این حال، ادویههایی هستند که تقریباً در همه غذاهای ایرانی رایج است، به عنوان مثال زعفران یک ماده معروف است که در غذاهای ایرانی جایگاه ویژهای دارد. زردچوبه، لیموترش خشک، مخلوط ادویه، گلاب و فلفل سیاه مورد علاقه آشپزها و خانم های خانه دار است.
طرز تهیه کله گنجشکی سسی
می توانید خواربار فروشی های زیادی پیدا کنید که آش سبزی را می فروشند. جالب است بدانید شیرازی ها در وعده صبحانه آش می خورند. در بسیاری از شهرهای ایران خورش آلو را البته به سبک منطقه درست می کنند. این کیش خوش طعم و خوشمزه با آلو، مرغ، شکر و زعفران درست می شود. از این غذا لذت ببرید و طعم انواع سبزیجات معطر را حس کنید.
غذای کله گنجشکی
در حالی که ایرانیان قبل از این تهاجمات، هویت غذایی خوبی داشتند، اما آنچه را که خارجی ها می آوردند، جذب می کردند. گل گاوزبان به سبک روسی را با زیره و گشنیز و رشته چینی در ترشی لوبیا، سبزی و آب پنیر در نظر بگیرید. مناطق مختلف ایران تنوع خاص خود را از این غذا دارند. دو مورد از محبوب ترین ها یا قیمه سیب زمینی است که با چیپس ترد روی آن سرو می شود یا قیمه بادمجان که بادمجان سرخ شده جایگزین سیب زمینی سرخ شده می شود. برخلاف سایر خورشهای ایرانی که معمولاً حاوی تکههای گوشت بزرگتری هستند، این چورش بهطور سنتی با مکعبهای کوچک بره درست میشود. این می تواند با انواع گوشت های مختلف مانند اردک، مرغ یا همان طور که در جوانی می خوردم همراه با کوفته باشد.
طرز تهیه کله گنجشکی با برنج
کباب کوبیده که روی سیخ های پهن و مسطح معمولاً روی ذغال داغ پخته می شود، معمولاً با چلو همراه است و گوجه فرنگی و پیاز تفت داده شده نیز در کنار غذا سرو می شود. کباب کوبیده که به کوبیدا نیز معروف است، گوشتی است که از گوشت گوسفند یا گوساله تهیه می شود و معمولاً با فلفل آسیاب شده و پیاز خرد شده مخلوط می شود. کلمه کوبیده از کلمه فارسی koobidan به معنی درگیری گرفته شده است که به روش تهیه گوشت اشاره دارد.
طرز تهیه کله گنجشکی سسی