
چه بخواهید در مدرسه موفق باشید چه در کار، جزوهنویسی و یادداشتبرداری یک مهارت ارزشمند است. با جزوهنویسی میتوانید اطلاعات را حفظ کنید، آنها را یادآوری کنید یا در وقت نیاز به آنها رجوع کنید. اگر نکات زیر را رعایت کنید نه تنها جزوه نوشتن یاد میگیرید، بلکه یاد میگیرید طوری جزوه بنویسید که بعداً از دانشتان استفاده کنید.
با آمادگی بیایید
قبل از کلاس، سخنرانی یا جلسه حتماً یادداشتهای جلسهی قبل را مرور کنید. این کار باعث میشود روی آخرین مطالب اشراف داشته باشید و برای ادامهی آن آماده باشید.
شنوندهی فعالی باشید
بسیاری از افراد موقع جزوهنویسی این اشتباه را مرتکب میشوند که بدون فکر و بدون اینکه واقعاً بفهمند چه گفته میشود، تمام کلمات را یادداشت میکنند.
پرسش، پاسخ، مثال
این روشی بسیار مؤثر برای جزوهنویسی است. چون شما را وادار میکند موقع نوشتن با مطلب درگیر شوید. به شما اجازه میدهد که موضوع را به زبان خودتان شرح بدهید.
خلاصهنویسی کنید
یک دانشآموز به طور متوسط میتواند ۱٫۳ کلمه در هر ثانیه بنویسد، در حالیکه گوینده به طور متوسط با سرعت ۲٫۳ کلمه در ثانیه حرف میزند. بنابراین اگر یک روش خلاصهنویسی برای خودتان داشته باشید، میتوانید جزوهی مفیدتری بردارید و عقب نیفتید.
جزوهی خود را رنگیرنگی کنید
اضافه کردن رنگ به جزوهها به بسیاری از افراد کمک میکند بهتر بخوانند و اطلاعات را راحتتر به خاطر بسپرند.
از کتاب درسی خود یادداشتبرداری کنید
بعد از کلاس یا سخنرانی، میتوانید جزوههای خود را با اطلاعاتی از کتاب درسی کامل کنید. یادداشتبرداری از کتاب درسی یکی دیگر از مهارتهایی است که ارزشِ یاد گرفتن دارد.
مرور جزوهی خود
بعد از نوشتن بهترین جزوه…
کمی بعد و همان روز جزوهی خود مرور کنید
از خودتان امتحان بگیرید
جزوههای خود را به خاطر بسپرید
.: Weblog Themes By Pichak :.